Relatietherapeut Leeuwarden

Sex en intimiteit

De liefde bedrijven. Zo kan het voelen als je vrijt, je beleeft jullie liefde op de meest intieme manier. Het is een dialoog, naakt, zonder gene, in vol vertrouwen, je overleveren, de ander overnemen.

Zo mooi als het zijn kan, zo breekbaar is het aan de andere kant. Alsof alle dagelijkse verhoudingen er in uitvergroot worden. In positieve én negatieve zin. Daarom kun je uit jullie seksuele dialoog veel van jullie verhouding bespreekbaar maken.

Sex en de sleur

Jullie leven is druk. Werk, sociale verplichtingen, misschien zijn er zelfs kinderen. En dan wil je daarna niet ook nog eens de hele polonaise van vrijen voor het slapen gaan. Je wilt rust. Even geen gedoe. Daarbij snap je elkaars lichaam helemaal, is de sex een koud kunstje geworden en is de aardigheid er een beetje af.

Sex en verdriet

Het kan ook zo zijn dat er diepere problemen in jullie seksuele contact zijn. Laten we wel wezen, niets is zo intiem als vrijen, niet alleen je lichaam gaat bloot, maar ook je ziel. En als het niet klopt, dan verkramp je. Er over praten is moeilijk. Je wilt elkaar niet tekort doen, maar ook jezelf niet. Er wordt omslachtig over gedaan. De een voelt zich bezwaard, de ander wil geen aanstoot geven. En dan kan er van alles gebeuren, jullie vervreemden van elkaar, weten niet meer wat de ander wil. Zo kan seksualiteit een signaal van relatieproblemen zijn, maar ook een oorzaak.

En dan zijn er nog: de kinderen

Papa en mama hebben ruzie. Voor kinderen, ongeacht hun leeftijd is het onbegrijpelijk. Ze hebben zo veel verdriet en zo veel vragen die ze onmogelijk helemaal zelf kunnen beantwoorden. En ze snappen niet wat het allemaal betekent, niet nu en niet in de toekomst. Zij verdienen in deze voor jullie moeilijke tijd tóch alle aandacht. Bij Psychologen Leeuwarden kunnen we jullie helpen de kinderen te begeleiden, of zelf met jullie kinderen in gesprek gaan.

Heb je vragen over je relatie?

Stel dan jouw relatievraag op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Contact Psychologen Leeuwarden

Heb je een vraag, wil je advies of een afspraak maken bij een psycholoog? Bel ons secretariaat op 058 – 58 53 741. Al onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie en kunnen je goed helpen. Wij hebben vaak geen wachtlijst en zijn bereikbaar tussen 08.30 en 20.30