Trauma verwerking bij Psychologen Leeuwarden

Als het verleden weer de kop op steekt

Je hebt iets vreselijks meegemaakt, of gezien dat er iets ergs gebeurde. Na die gebeurtenis heb je er last van gehad, je hebt er over gepraat, gedaan wat je kon om het te vergeten. En op een dag ging je weer verder, het leven gaat gewoon door.

Een hele tijd is er niets aan de hand. Dat kan maanden zijn, maar ook jaren. En dan ineens, misschien zelfs zonder dat je zelf snapt waarom, komt het weer terug in je leven. De situatie van toen: je herbeleeft het, je bent er mee bezig, ook al wil je dit niet. Er gebeurt in korte tijd veel met je, je krijgt nachtmerries, je slaapt slecht, bent prikkelbaar of je barst ineens tegen iemand uit.

Wat is er aan de hand?

Wel, het trauma is nog niet afgerond. Je bent wel verder gegaan destijds, maar het trauma is blijven hangen. En zulke grote, indrukwekkende gebeurtenissen hebben tijd en aandacht nodig om een plek te krijgen.

Gelukkig zijn er hele duidelijke, goede methoden om te begeleiden met traumaverwerking.

EMDR

EMDR betekent ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Door middel van oogbewegingen of klikjes die je afwisselend links en rechts hoort, ben je tegelijkertijd bezig met het heden en het verleden. En dat blijkt een erg succesvolle techniek om vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen.
De eerste sessie kan heftig zijn, dan pakken we dat moment even stevig beet. Daarna werkt EMDR met positieve stappen weg van dat moment en zul je je snel meer ontspannen voelen in jouw situatie.

Contact Psychologen Leeuwarden

Heb je een vraag, wil je advies of een afspraak maken bij een psycholoog? Bel ons secretariaat op 058 – 58 53 741. Al onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie en kunnen je goed helpen. Wij hebben vaak geen wachtlijst en zijn bereikbaar tussen 08.30 en 20.30